Gelişimliler, kadına yönelik şiddet konulu tiyatro oyunu sergiledi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Gelişim Gönüllüleri Kulübü “Kadına Yönelik Şiddet” konulu bir tiyatro oyunu sergiledi. Öğrenciler tarafından senaryosunun yazıldığı ve sahnelendiğini oyunun özgünlüğüne vurgu yapan Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hacı Duran, bu tarz etkinliklerin öğrencilerin kişisel gelişimine ve kendine olan güvenine katkı sağladığını belirterek, özellikle toplumun bilinçlenmesi açısından önemli olduğuna değindi.

Gelişim Gönüllüleri Kulübü öğrencileri tarafından sergilenen, kadına yönelik şiddetin aile içindeki sosyolojik yapıyı bozma nedenlerinin seyircilere aktarıldığı oyunda, şiddetin sadece fiziksel değil cinsel veya psikolojik olarak da uygulandığı vurgulandı.