Arkadaşlarının anısına fidan diktiler

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Spor ve Kültür Daire Başkanlığı Genç Tema Kulübü öğrencileri geçtiğimiz yıllarda kaybettikleri arkadaşları ‘Zeynel Abidin Arslantürk’ anısına üniversitenin kampüsüne fidan dikti.

Genç Tema Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Çağıl Ertürk, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Büşra Terim, Öğr. Gör. Merve Bilgiç, Öğr. Gör. Ali Karaağaç’ın katılımlarıyla gerçekleşen fidan dikme törenine ilk olarak Genç Tema Kulübü üyesi öğrencilerinden Yasir Aslan’ın günün anlam ve önemine uygun konuşması ile başlandı.

Birbirini düşünmenin ve eser bırakmanın insanın temel özelliği olduğunu belirten Fizyoterapist Çağıl Ertürk, “Kendi başımıza kısa bir hayat sürmektense birlikte uzun yaşamlar sürmeyi tercih ediyoruz. Dayanışma, hoşgörü, yardımlaşma bizim çıkarımıza. Neticede “ben” yerine biz olduk. “Ben” dediğimiz ise, bizin küçük bir parçası” diye konuştu.

Dayanışma olmazsa biz de olmayız diyen Ertürk konuşmasına şöyle devam etti:

“Doğayı yok etmeyi bırakıp var etmeliyiz ki, biz de var olalım. Sırf biz bir anlık kolayı seçip doğanın aleyhine yaptığımız her davranışta nesli tükenen binlerce canlı türünü hatırlamalıyız. Küçük bir meşrubatın kendinden büyük ambalajı yüzlerce yıl doğayı kirletirken hala nasıl daha fazla tüketebiliriz diye düşünüyoruz. Ayrıca kendimizi de görmezlikten geliyoruz. Unutmayalım ki insan olarak varlığımız dayanışmamıza bağlıdır. Birbirimize yardım etmezsek var olamayız. Doğayı ve bizden sonra gelecek nesilleri düşünmeli, birbirimizle dayanışma içerisinde olarak yaşanabilir bir dünya için biz de doğaya gönül vermeliyiz”

Konuşmanın ardından bir fidana el birliğiyle hayat veren öğrenciler, Zeynel Abidin’in aralarından ayrılışının 1’inci yıldönümünde anılarını sevgiyle ve özlemle yâd ederek, fidan dikimi sırasında duygulu anlar yaşadı.