Öğrenci Konseyi Seçimi

2. Duyurular

Öğrenci Konseyi Seçimi

Değerli Öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği kapsamında, üniversitemiz bünyesinde Bölüm/Program Öğrenci Konseyi seçimi yapılacaktır. Üniversitemiz Öğrenci Konseyi, ilgili yönergeye göre iki yılda bir belirlenmektedir. 2020-2021 ve 2021-2022 Eğitim-Öğretim yıllarında Üniversitemizde görev yapacak Öğrenci Konseyi’nin belirlenmesi için seçimler Öğrenci Bilgi Sistemi (OBİS)  üzerinden elektronik olarak gerçekleştirilecektir.

Öğrenci Konseyi Üyelerinin Başlıca Görevleri

Üniversitemizin kayıtlı ön lisans ve lisans aday öğrencilerinin eğitim, sağlık, spor ve kültürel aktivitelerin geliştirilmesinde, öğrencilerin ulusal çıkarlar konusunda duyarlı olmalarını sağlamak, yükseköğretim kurumları yönetim organları ile öğrenciler arasında etkili bir iletişim kurarak öğrencilerin beklenti ve isteklerini yönetim organlarına iletmek ve öğrencilerin eğitim-öğretim konusundaki kararlara katılımını sağlamak başlıca görevleridir.
Seçim Takvimi aşağıda sunulmuştur.

Öğrenci Konseyi Seçim Takvimi

12-19 KASIM 2021 Bölüm/Program Temsilciliği Adaylık Başvurularının Yapılması
22 KASIM 2021 Adaylığa Uygunluk Kontrolleri ve Adayların İlanı
23-24 KASIM 2021 Adaylara İlişkin İtiraz Dilekçelerinin Değerlendirilmesi
25-26 KASIM 2021 Bölüm/Program Temsilciliği Seçimleri Birinci Turu (Tam Gün)
29-30 KASIM 2021 Birinci Turda Sonuç Alınmazsa Seçimlerin İkinci Turu (Tam Gün)
01 ARALIK 2021 İkinci Turda Sonuç Alınmazsa Seçimlerin Üçüncü Turu (Tam Gün)
02 ARALIK 2021 Sonuçların İlanı
03-10 ARALIK 2021 Fakülte/MYO/SHMYO Adaylık Başvurularının Yapılması
13 ARALIK 2021 Adaylığa Uygunluk Kontrolleri ve Adayların İlanı
14-15 ARALIK 2021 Adaylara İlişkin İtiraz Dilekçelerinin Değerlendirilmesi
16-17 ARALIK 2021 Fakülte/MYO/SHMYO Temsilciliği Seçimleri Birinci Turu (Tam Gün)
20-21 ARALIK 2021 Birinci Turda Sonuç Alınmazsa Seçimlerin İkinci Turu (Tam Gün)
22-23 ARALIK 2021 İkinci Turda Sonuç Alınmazsa Seçimlerin Üçüncü Turu (Tam Gün)
27 ARALIK 2021 Sonuçların İlanı

Öğrenci Temsilcileri Seçimi Hakkında

Bölüm/Program Öğrenci Temsilcisi Adaylığına Başvuru Süreci
  1. Öğrenci Bilgi Sistemi (OBİS) üzerinden öğrenci seçimi kısmını tıklayınız.
  2. Öğrenci seçimi paneli açılan Öğrenci Seçimi Bölüm/Program Temsilcisi Başvuru Formunu seçiniz.
  3. Açılan sayfada e-devlet üzerinden alacağınız Adli Sicil Kaydı ve Siyasi Parti Üyesi olmadığınıza ait bilgilerinizi sisteme yükleyiniz.
  4. Başvuru yap kısmını onaylayarak işleminizi tamamlayınız.
  5. 12-19 KASIM 2021 tarihleri arasında Bölüm/Program Öğrenci Temsilcisi Adaylığına başvuru işlemleri açıktır.
  6. 03-10 KASIM 2021 tarihleri arasında Fakülte/MYO/SHMYO Öğrenci Temsilcisi Adaylığına başvuru işlemleri açıktır.

Öğrenci Temsilci Adaylarında Aranacak Nitelikler

a) İlgili fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulunun en az ikinci sınıfına kayıtlı öğrenci olması,
b) Siyasi parti organlarında üye veya görevli olmaması,
c) Yüz kızartıcı suçlardan dolayı adli sicil kaydı bulunmaması,
ç) Uyarma cezası dışında disiplin cezası almamış olması,
d) Seçimin yapıldığı dönemde kayıt dondurmamış olması,
e) Genel not ortalamasının 4 üzerinden 2,75 ve üstü veya 100 üzerinden 70 ve üstü olması,
f) Terör örgütlerine aidiyeti veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı olmaması, şartları aranır.

Öğrenci Temsilcisi Seçimi Yönetmeliği detaylı bilgi için tıklayınız.