Mide Botoksunu Ele Aldılar

Mide Botoksunu Ele Aldılar

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Biyoteknoloji ve Yaşam Bilimleri Kulübü tarafından düzenlenen “Mide Botoksu & Beslenme” başlıklı etkinlikte Dr. Ahmet Bekin ve Dyt. Tuğçe Özer’i ağırladı.

“HERKESE UYGULANABİLİR”

Botoksun aslında bir yılan zehri olduğunu belirten Dr. Ahmet Bekin, botoksun kasları felce uğrattığını ve tüm ilaçlarda olduğu gibi uygun dozda kullanıldığında şifa olduğunu ifade etti. Mide içine uygulanan botoksla tokluk hissinin daha uzun süreceğinden ve daha hızlı kilo verileceğinden bahseden Bekin, “Mide botoksu kilo vermek isteyen herkese uygulanabilir. Hatta daha önce obezite cerrahisi olmuş ve yeniden kilo almış kişilerde dahi fayda gösterecektir. Sadece midede ciddi gastriti veya ülseri olan kişilere ve endoskopi olmasına engel bir hastalığı olan kişilere bu işlemin uygulanmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“UZUN SÜRE TOKLUĞA SEBEP OLUYOR”

Mide botoksu sonrası beslenme ile ilgili açıklamalarda bulunan Dyt. Tuğçe Özer ise şöyle konuştu:
“Mide botoksunun başarılı olabilmesi için beslenme kurallarına  uyulması gerekiyor. Mide botoksu sonrası midede kasılmayı sağlayan kaslar kasılma özelliğini yapamadığı zaman gıdalar midede uzun süre kalabiliyor. Normalde karbonhidratlar 2 – 3 saatte ya da 4 saatte, proteinlerle birlikte alındığı zaman 4 – 4,5 saate boşalabilirken bu uygulamadan sonra mide boşalma süresi 12 saate kadar çıkabiliyor. Mide botoksu, mide boşaltmasını yavaşlatıyor ve ghrelin hormonunun salgılanmasını sağlıyor.  Bu da kişinin kendini daha uzun süre tok hissetmesine sebep oluyor.”
Botoks işleminden sonra diyetisyen tarafından hazırlanan diyet programına uygun beslenmek gerektiğine vurgu yapan Özer, “Doktor, diyetisyen, psikolog eşliğinde yürütülen tedavi uzun süreçte daha sağlıklı sonuçlar verecektir” ifadelerini kullandı.

İGÜ Gelişim Tower’da gerçekleşen etkinliğin sonunda Dr. Ahmet Bekin ve  Dyt. Tuğçe Özer’e katılımlarından ötürü İstanbul Gelişim Üniversitesi adına teşekkür plaketi takdim edildi.

Mide Botoksu