Sosyal Hizmet Kulübü tarafından “Epilepsi ve Yaşam” Konferansı Düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal Hizmet Kulübü tarafından “Epilepsi ve Yaşam” konulu bir konferans düzenlendi. İGÜ’lü öğrencilerin katılım gösterdiği bu konferansta, Epilepsi ve Yaşam Platformu kurucusu Ebru ÖZTÜRK konuşmacı olarak yer aldı.

Özellikle epilepsinin ne olduğu ve epilepsi ile nasıl yaşanılması gerektiği gibi konuların konuşulduğu “Epilepsi ve Yaşam” konferansında öğrenciler yoğun katılım göstererek merak ettiği birçok konuyu sorma şansını yakaladılar. Epilepsi ve yaşam platformu kurucusu Ebru ÖZTÜRK, epilepsinin halk arasında “sara hastalığı” olarak bilinmekte olduğunu ve hastalığın kendini epileptik nöbetler ile gösterdiğine değindi ve epileptik nöbet gerçekleştiğinde hastada geçici bilinç kaybı veya farklı özelliklerde belirtiler oluşabileceğini İGÜ’lü öğrencilere aktardı. Etkinlik sonuna doğru ise epilepsi krizi geçiren bireye hangi davranışlarda bulunulmasının gerektiği hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla bir tiyatro oyunu sergilendi. Konuşmaların ardından İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Öğretim görevlisi Betül ÇOLAK tarafından Ebru Öztürk’e plaket verildi.