İGÜ’de Aşkın Nörofizyolojisi Konuşuldu

İGÜ’de Aşkın Nörofizyolojisi Konuşuldu

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Psikoloji Kulübü tarafından “Aşkın Nörofizyolojisi” isimli etkinlik düzenlendi. Etkinlikte “neden aşık oluruz ve kime aşık oluruz” gibi merak edilen birçok soru cevaplandı. İGÜ’lü öğrencilerin katılım gösterdiği bu etkinlikte aşka biyolojik bir yaklaşımla açıklamalar getirildi.

İnsanlarda aşkı oluşturan etmenlerin konuşulduğu bu etkinlikte, aşkı devam ettiren durumlar ve aşık olunduğunda insan vücudunda oluşan değişimler konuşuldu. İstanbul Gelişim Üniversitesi Psikoloji Bölümü, Dr. Öğr. Üyesi Onur Okan Demirci, insanların “kalbim hızla atmaya başladı veya yerimde duramıyor gibi hissettim” gibi aşık olma hallerinin sempatik sistemin harekete geçmesiyle ilgili olduğunu vurguladı ve kokunun insanlar üzerindeki etkisine farklı bir bakış açısıyla yaklaştı. Özellikle, son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalara değinilerek hayvanlarda feromon etkisi adını verilen durumun insanlarda da geçerli olduğu konuşuldu.

İnsanların, bilinçdışı bir şekilde karşısındaki kişinin kokusunu aldığını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Onur Okan Demirci “ Karşımızdaki kişiden aldığımız koku ile kendi sistemimiz eşleştirilmekte ve bu şekilde o kişiden hoşlanma durumumuza karar verebiliyoruz” dedi.

Aşkın Nörofizyolojisi